dimecres, 3 de desembre del 2014

L'avortament

 - La 'interrupció voluntària de l'embaràs a Espanya' o avortament induït a Espanya es regula en el Títol II de la Llei Orgànica 2/2010 de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs.
- Aquesta llei despenalitza la pràctica de la interrupció voluntària de l'embaràs durant les primeres 14 setmanes de l'embaràs. La llei va entrar en vigor el 5 de juliol de 2010. La regulació anterior -Llei Orgànica 9/19852 - va despenalitzar l'avortament en diversos supòsits. 
- El Partit Popular va presentar al juny de 2010 un recurs contra diversos preceptes de la llei davant el Tribunal Constitucional, que encara no s'ha pronunciat. En el programa electoral per a les eleccions generals celebrades el 20 de novembre de 2011 el Partit Popular incloïa la modificació de la llei del avortament
 

  • Nombre d'avortaments a Espanya
 - L'any 2009 el nombre d'avortaments va ser de 112.000, uns 4000 menys que l'any anterior (115.812); és la primera que descendeix des de 1997. 
- Segons Trinitat Jiménez, llavors Ministra de Sanitat i Política Social d'Espanya, el descens es va deure a la venda sense recepta mèdica en les farmàcies de l'anomenada píndola del dia després que va ser liberalitzada a la fi de setembre de 2009.

  •   Avortaments amb medicaments i quirúrgics a Espanya
- L'avortament induït o interrupció de l'embaràs no desitjat es pot realitzar mitjançant dos procediments:
  1. Avortament amb medicaments o químic - Mitjançant fàrmacs o medicaments com la mifepristona i el misoprostol.
  2. Avortament quirúrgic - Intervenció clínica o hospitalària: aspiració, dilatació i curetaje, legrado.

- A Europa la utilització de l'avortament amb medicaments és, en general, àmplia, encara que el seu ús és desigual segons els països; així, a Portugal suposa el 67% de les IVE (interrupció voluntària de l'embaràs), a França el 49%; a Anglaterra i Gal·les el 40%, a Escòcia i Finlàndia el 70%.40 A Espanya solament el 4%, a Itàlia menys del 4% ja que va començar la comercialització de la mifepristona al desembre de 2009.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada