dimecres, 5 de novembre del 2014

L'anorèxia

Què és?
L'anorèxia consisteix en un trastorn de la conducta alimentària que suposa una pèrdua de pes provocada pel propi malalt i porta a un estat d'inanició. L'anorèxia es caracteritza pel temor a augmentar de pes, i per una percepció distorsionada i delirant del propi cos que fa que el malalt es veja gros tot i que el seu pes es troba per sota del recomanat. Per açò inicia una disminució progressiva del pes mitjançant dejunis i la reducció de la ingesta d'aliments.

Normalment comença amb l'eliminació dels hidrats de carboni, ja que existeix la falsa creença que engreixen. A continuació rebutja els greixos, les proteïnes i fins i tot els líquids, portant a casos de deshidratació extrema. A aquestes mesures dràstiques se li poden sumar altres conductes associades com la utilització de anticorrosius, laxants, porgues, vòmits provocats o excés d'exercici físic. Les persones afectades poden perdre des d'un 15 a un 50 per cent, en els casos més crítics, del seu pes corporal. Aquesta malaltia sol associar-se amb alteracions psicològiques greus que provoquen canvis de comportament, de la conducta emocional i una estigmatització del cos.

Causes:
La seua causa és desconeguda, però els factors socials semblen importants. Encara que hi ha molts factors socioculturals que poden desencadenar l'anorèxia, és probable que una part de la població tinga una major predisposició física a patir aquest trastorn, independentment de la pressió que puga exercir l'entorn. Per açò existeixen de factors generals que s'associen a un factor desencadenant o certa vulnerabilitat biològica, que és el que precipita el desenvolupament de la malaltia.
 1. La pròpia obesitat del malalt.
 2. Obesitat materna.
 3. Mort o malaltia d'un ser estimat.
 4. Separació dels pares.
 5. Allunyament de la llar.
 6. Fracassos escolars.
 7. Accidents.
 8. Successos traumàtics 
Així es com es veuen la majoria de les xiques o dónes que pateixen aquesta infermetat.

1 comentari:

 1. Revisa els accents diacrítics: és (verb ser)/ es (pronom feble) , dónes (verb donar) / dones (mullers).

  ResponElimina