dimecres, 17 de desembre del 2014

-Illes Canàries

 *Introducció:
- Canàries és un arxipèlag de l'oceà Atlàntic que conforma una de les disset comunitats autònomes d'Espanya, i una de les regions subtropicals de la Unió Europea. Es compon de set illes principals: El Ferro, La Gomera, La Palma i Tenerife, que formen la província de Santa Cruz de Tenerife; i Fuerteventura, Gran Canària i Lanzarote, que constitueixen la província de Las Palmas. També formen part de Canàries els territoris insulars de l'Arxipèlag Chinijo (La Graciosa, Alegranza, Muntanya Clara, Roque de l'Est i Roque de l'Oest) i l'Illa de Llops, tots ells pertanyents a la província de Las Palmas. La Graciosa és l'única d'aquestes illes que està habitada.
- Les illes, d'origen volcànic, són part de la regió natural de la Macaronesia juntament amb els arxipèlags de Cap Verd, Açores, Madeira i Salvatges. El seu clima és subtropical, encara que varia localment segons l'altitud i la vessant nord o sud. Aquesta variabilitat climàtica dóna lloc a una gran diversitat biològica que, al costat de la riquesa paisatgística i geològica, justifica l'existència a Canàries de quatre parcs nacionals i que diverses illes siguen reserves de la biosfera de la UNESCO, i unes altres tinguen zones declarades Patrimoni de la Humanitat. Aquests atractius naturals, el bon clima i les platges fan de les illes una important destinació turística, sent visitades cada any per prop de 12 milions de persones.

*Un poc de la historia:
- La mitologia grecollatina situava a l'entorn de les Canàries, situades “més enllà de les Columnes d'Hèrcules”, en l'Oceà Tenebrós, en els límits del món conegut, molts dels relats fantàstics de la seua tradició. Podrien ser la ubicació dels mitològics Campos Elíseos, les Illes dels Bienaventurados, les Illes Afortunades, el Jardí de les Hespérides o la Atlántida.

                         





           **Aquesta es la Patrona de Canàries que esta situada a una plaça important de Tenerife i també afegix una imatge d'on estan situades.


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada